Omgevingsinformatie

De Groene Lijn loopt dwars door Nationaal Park Hollandse Duinen. Een park waar natuur, stad en zee met elkaar verbonden zijn. In de bus heb je alle tijd om om je heen te kijken en van je omgeving te genieten. Daarom willen we onze reizigers graag meer vertellen over dit unieke stukje Nederland. Daartoe zijn we een samenwerking aangegaan met Nationaal Park Hollandse Duinen.

Het project

In de eerste fase van dit project willen we onze reizigers op een speelse en innovatieve manier bewust maken van de bijzondere omgeving waar ze doorheen reizen. Samen met Nationaal Park zorgen we voor allerlei ‘weetjes’ in de bus (bijvoorbeeld op de hoofdkussentjes). Via een QR-code kunnen ze dan meer informatie krijgen. De weetjes dagen dus uit om meer te weten te komen over het park.

Op een interactieve kaart worden de bijzondere plekken langs buslijn 90 ingetekend. Wie daarop klikt, krijgt meer informatie over de bijzondere plek via filmpjes, tekst en podcasts.

We kijken of we in de toekomst ook op andere terreinen kunnen samenwerken met Nationaal Park Hollandse Duinen en zijn partners. Denk aan watertappunten bij de bushaltes of Samen voor Groen-bomen langs de Groene Lijn. En natuurlijk blijven we nadenken over andere manieren om reizigers te informeren in de bus, bij de halte, online en via andere media.

Planning

Tweede kwartaal: weetjes in de bus en interactieve kaart

Ideëen?

Wat zou jij willen weten over je omgeving, en hoe wil je geïnformeerd worden?