Samen voor Groen

In een gewoon jaar tikt buslijn 90 zo’n 4.000.000 reizigerskilometers aan. Om de jaarlijkse CO2-uitstoot van de bussen uit de lucht te nemen, kunnen we bomen planten. Bomen nemen namelijk CO2 op uit de atmosfeer en zetten dat om in zuurstof. Door de aanplant van nieuwe bomen kunnen we dus de CO2-uitstoot van de ritten weer uit de lucht halen. Zo komen we weer een stap verder in de richting van CO2-neutraal reizen. Tegelijkertijd maken we onze leefomgeving ook letterlijk groener.

Het project

Die bomen willen we samen met onze reizigers sparen via Samen voor Groen; een boomplantprogramma waarin reizigers kunnen hun ritten vergroenen door een bedrag te doneren, of via een speciaal Samen voor Groen-busabonnement. Voor elke 6 euro kan één boom worden aangekocht, geplant en onderhouden. We werken daarvoor samen met Trees for All; een Nederlandse stichting die zich inzet voor méér bomen en bos wereldwijd. Zij zorgt er onder meer voor dat op de gekozen locatie het juiste type boom wordt aangeplant én dat het bos ten minste 50 jaar verantwoord wordt beheerd.

Hoe mooi zou het zijn als deze Samen voor Groen-bomen langs de lijn van bus 90 geplant kunnen worden? Samen met Trees for All gaan we de komende tijd in gesprek met grondbeherende partijen en natuurorganisaties om te onderzoeken of dat mogelijk is. Kan het niet, dan zoeken we een andere plantlocatie.

Iedereen, dus ook niet-reizigers, kan helpen bomen te sparen. Ga naar arriva.nl/svg voor meer informatie of om een donatie te doen. Je kunt ook direct enkele van je ritten vergroenen: sms SvG naar 4333. Je doneert dan automatisch en eenmalig 3 euro. Voor 6 euro kunnen we al een boom planten.

Planning

Vanaf het eerste kwartaal 2021

Help je mee om in Nederland bomen te planten?

Met de actie Samen voor Groen planten we bomen om jouw reis nog groener te maken.

Samen hebben we al

52.700

Bomen gespaard

(Wekelijks bijgewerkt)